ľahká a florálna s tónmi broskyňového iced tea, citrónovej trávy, aciditou zeleného jablka, sladkosťou lesného medu a florálnou dochuťou bazy
Pablo už od mladého veku pracoval na poliach a v agropriemysle, kde začínal ako predajca ovocia a zeleniny. Neskôr kupoval a predával komerčnú kávu v meste San Agustin v regióne Huila. Možno aj jeho 40 ročné skúsenosti môžu za to, že veľmi dobre pozná miestnu pôdu. Preto v roku 2012, keď sa naskytla príležitosť, urobili barter a vymenili s bratom auto za kávovú farmu. Tá bola v zlom stave a tak sa rozhodli zariskovať, nanovo vysadiť kávovníky vtedy menej známej odrody Pink Bourbon a Gesha. Výsledkom niekoľkých rokov je gesha ako ju máme radi! Čistá, florálna a plná citrusov…
Gesha sa zbiera ručne a taktiež sa ručne triedi. Kávové čerešne sa rýchlo umyjú, aby sa pri fermentácii odstránili nečistoty. Fermentácia prebieha v plastových vreciach GrainPro počas 30 hodín, potom sa čerešňa odstráni a zrná opäť fermentujú počas ďalších 30 hodín. Po skončení tohto procesu sa káva dvakrát premyje.
Sušenie prebieha na farme 18 dní, počas ktorých sa strieda sušenie na slnku alebo v čiastočnom tieni pod zinkovou strechou.
Výsledok jeho práce nás očaril natoľko, že sme sa tento lot rozhodli zabaliť do našej limited. krabičky! Káva prináša ľahkú a florálnu šálku s tónmi broskyňového iced tea, citrónovej trávy, aciditou zeleného jablka, sladkosťou lesného medu a florálnnou dochuťou bazy.
varieta | gesha |
spracovanie | washed |
región | huila, palesitna |
nadmorská výška | 1500 - 1750 m n. m. |