šťavnatá a sirupová s tónmi kandizovanej hrušky a jablka, sladkosťou trstinového cukru, aciditou malín a dochuťou rooibosu a kakaových bôbov
V búraní predsudkov voči tomuto originu pokračujeme aj v tomto roku. Ako hovorí sám farmár Maxuel, Bol to veľmi vydarený rok pre Brazílske kávy a my nemôžeme nesúhlasiť!
Maxuel sa zamiloval do kávy už dávno avšak až postupne začal spolu s manželkou objavovať aj krásu výberovej kávy. Prepadli tomu natoľko, že sa vydali na neznámu cestu pestovania tejto plodiny a vkladajú do toho všetko.
Svoju farmu majú položenú v nadmorskej výške 860 metrov nad morom v čarovnom regióne Matas de Minas. Pestujú odrodu Catucaí 785/15, ktorú násladne spracovali anaeróbnov fermentáciou. Zrelé čerešne, ktoré zbierali sami s manželkou fermentovali 9 dní vo fermentačnej nádobe a následne ich starostlivo triedili po druhý raz, aby sa zbavili akýchkoľvek zvyšných nezrelých čerešní. Sušenie prebiehalo kvôli chladnejšiemu počasiu okolo 20-30 dní, následne odobrali vzorky, ktoré poslali na analýzu ako aj importérom z FARMly, ktorý schválili kvalitu.
Nás táto káva veľmi pozitívne prekvapila svoju šialene meniacou sa chuťou. Sirupová textúra, ktorá necháva jemne tanínovú dochuť odkrýva jasnú chuť kandizovaného ovocia. K tomu sa pridáva intenzívna sladkosť tmavého cukru a svieža acitia malín s príjemným záverom pripomínajúcim čaj rooibos. Povedali by ste, že toto môže káva z Brazílie ponúknuť?
varieta | catucaí 785/15 |
spracovanie | anaerobic natural |
región | matas de minas |
nadmorská výška | 860 m n. m. |