šťavnatá a hravá s tónmi černíc, malín, limetky, sladkosťou čučoriedok a dochuťou čierneho čaju
Pri výbere tejto kávy sme sa pekne potrápili. Napriek tomu, že kávy z Kene sú stále považované za jedny z najlepších, je čoraz náročnejšie nájsť kvalitu a chuť ako pred niekoľkými rokmi. Tento rok sme ochutnali nespočetné množstvo vzoriek a z nich sme vybrali len jednu jedinú, ktorá nás svojím komplexným chuťovým profilom dokázala nadchnúť natoľko, aby sme ju zaradili do našej ponuky.
Stanica Getuya založená v roku 1964, spravuje družstvo farmárov Mwirua. Združuje produkciu čerešní od 900 drobných pestovateľov, ktorí zbierajú svoju úrodu z okolitej poľnohospodárskej pôdy.
Po príchode káva prechádza dôkladným procesom, ktorý zahŕňa okamžité zbavenie šupiek a premytú fermentáciu trvajúcu 15 až 24 hodín. Zrná sa ešte dvakrát premyjú, namočia do čistej vody a starostlivo sušia na kovových sušiacich stoloch 6 až 7 dní.
Región Kirinyaga sa nachádza v strednej Keni, je domovom hory Mount Kenya a môže sa pochváliť pôsobivými ročnými zrážkami 1270 mm. Rieky a sopečná pôda bohatá na živiny v tejto oblasti poskytujú drobným pestovateľom a družstvám základné zdroje na pestovanie niektorých z najplodnejších káv v Keni.
varieta | SL28, SL34, batian, ruiru 11 |
spracovanie | fully washed |
región | kirinyaga |
nadmorská výška | 1540 m n. m. |