svieža a šťavnatá s tónmi malín, červených ríbezlí, aciditou limetky, sladkosťou višní a dochuťou ibiškového čaju
Spracovateľská stanica Chania Bridge Estate sa nachádza vysoko v oblasti Thika v okrese Kiambu v Keni. Táto historická kávová farma, založená v roku 1926 rodinou Harries, spája dedičstvo, udržateľnosť a záväzok ku kvalite. Dnes ju vedie Boyce Harries, praprapravnuk zakladateľa, pokračujúci v generácii skúseností a tradícii pestovania kávy. Názov „Chania Bridge“ odkazuje nielen na geografickú polohu, ale aj na blízkosť rieky Chania, ktorá sa vlieva do rieky Athi a následne do Indického oceánu. Farma leží vo výške 1 550 metrov nad morom na 73 hektároch úrodnej, hlboko červenej sopečnej pôdy, čo poskytuje ideálne podmienky pre pestovanie špeciálnej Arabiky.
Spracovanie prebieha priamo na farme. Po zbere sa čerešne starostlivo triedia a potom zbavujú šupky. Následne prechádzajú fermentáciou v nádržiach približne 14 hodín v závislosti od teploty. Po fermentácii sa káva premýva cez gradientné kanály, čím sa zabezpečuje čistotu a jasnosť šálky. Následne sa káva suší na vyvýšených lôžkach 12 až 20 dní, pričom sa počas najteplejších hodín používa tieniaca sieť, aby sa zachovali jemné chuťové atribúty.
Chania Bridge Estate sa aktívne angažuje v projektoch rozvoja komunity, vrátane budovania škôl a poskytovania pracovných príležitostí, čím podporuje udržateľný kávový reťazec. Okrem kávy sa na farme pestuje aj kukurica, fazuľa a makadamové orechy, a venuje sa chovu dojníc, čo zvyšuje potravinovú bezpečnosť pracovníkov a okolitých komunít a prispieva k finančnej odolnosti farmy.
| varieta | SL28, SL34 |
| spracovanie | washed |
| region | kiambu |
| nadmorská výška | 1550 m n. m. |