ľahká s tónmi broskyne, bieleho hrozna, aciditou červeného jablka a dochuťou mandlí
Finca La Maravilla sa nachádza v hornatom regióne Huehuetenango. V roku 1997 Mauricio a jeho otec Guillermo kúpil malý kúsok zázračnej krajiny a vysadil prvé kávovníky. Vtedy bola farma prístupná len pešo alebo na koni.
Dnes, vďaka Mauriciovej vytrvalosti a tvrdej práci sa prístup k farme dramaticky zlepšil a cesta sa stala dostupná autom.
Zaujímavosťou je, že do dnešného dňa nie je na farme elektrina. Napriek týmto výzvam dokázali postaviť mokrý mlyn s fermentačnými tankami, terasami a vyvýšenými lôžkami na sušenie kávy.
Mauriciova vášeň pre kávu ho udržiava nielen v kondícii ale aj v sústredení na neustále zlepšenie kvality kávy, ale aj zapojenie ľudí z komunity, ktorí s ním priamo spolupracujú. Aj napriek náročnej topografii a infraštruktúre poskytuje všetko, čo môže vytvoriť lepšie pracovné podmienky pre ľudí, ktorí pracujú mimoriadne tvrdo, aby dosiahli dokonalosť vo vašej šálke.
Kávy z Guatemaly máme obzvlášť radi pre ich komplexnosť a čistú chuť. Táto mokro spracovaná caturra vyniká hodvábnym telom a hravou chuťou bielej broskyne, bieleho hrozna a dochuťou mandlí. To z nej robí skvelú voľbu na dlhé celodenné popíjanie.
vaireta | caturra |
spracovanie | washed |
región | huehuetenango |
nadmorská výška | 1500 - 1850 m n. m. |