novinka

east java • argopuro walida

15.00 - 60.00 €  s DPH

sladká a krémová s tónmi manga, ananásu, aciditou mandarínok so záverom medu a dochuťou pomarančového kvetu

Praženie
Gramáž
200g
500g
1kg
Mletie Ak si praješ pomlieť kávu, vyber si typ mletia
Najskôr vyberte kombináciu

To, že výberová káva nie je len o káve, ale aj o vzťahoch a hodnotách, sa snažíme neustále pretavovať aj do nášho portfólia. Preto sme radi, že sme nadviazali spoluprácu s Alami coffee, spoločnosťou, za ktorou stojí slovák Luka Ondrišák. Luka sa na Jáve snaží vytvárať a budovať udržateľné vzťahy s farmármi, pomáhať im a tak pozitívne ovplyvňovať aj mieste komunity. Svoje prostriedky dlhodobo investuje aj do sprievodných projektov ako výsadby endemických plodín s pridanou hodnotou ako je kakao, banán, makadamový orech, avokádo, korenie, borovica a mahagón. Už samotný názov Alami znamená v indonézštine “príroda” - a tej Luka venuje aj svoju prácu. Všetky jeho produkty pochadzajú z osobných priateľstiev s producentmi a farmármi, ktorých cieľom je priniesť tú najlepšiu šálku, akú Indonézia môže ponúknuť.

Za týmto fantastickým lotom z Východnej Jávy stojí Co-operative Walida na čele s Mas Muhlisom, ktorý spravuje, pestuje a spracúva kávu rastúcu na ploche 420ha na kopci Argopuro. Jedná sa o férový koncept živobytia pre farmárov aj zamestnancov. Farmári si udávajú ceny čerešní sami a dostavajú zaplatené v hotovosti pri každej dodávke. Mzda pracovníkov je priemerne 2x vyššia ako mzda v danom kraji.

Walida je spoločenstvo 500 rodín žijúcich pod horou Argopuro a spolu sa už ôsmy rok venujú pestovaniu a spracovaniu výberovej kávy. Mas Muhlis je vyštudovaný agronóm, ktorý sa rozhodol vrátiť do rodnej obce, aby zmenil vážnu situáciu v krajine, kde sa postupne vytráca voda. Miluje výskum a vývoj, čo sa odzrkadľuje na množstve a unikátnosti a kombináciach spracovania kávy.

Káva, ktorú sme vybrali pozostáva z dvoch odrôd - red caturra & Lini S-795. Bola spracovaná naturálnou metódou s 36 hodinovou anaeróbnou fermentáciou v nerezovom tanku. Následne boli zrná sušené na vyvýšených posteliach 25 dní na vlhkosť 11,5%. Vysoká nadmorská výška 1800 metrov podporuje komplexné chute a v kombinácii s týmto spracovaním prináša sladké a krémové telo s tónmi manga, ananásu so záverom medu a dochuťou pomarančového kvetu.

varieta red caturra, lini S-795
spracovanie anaerobic natural
región argopuro
nadmorská výška 1800 m n. m.
Ste firma a chcete:
  • - veľkoobchodné ceny ihneď po prihlásení
  • - osobnú starostlivosť našich obchodných zástupcov
  • - možnosť nákupu na faktúru so splatnosťou

Ste plátca DPH?

Neviem heslo.