east java • argopuro walida

14.50 - 57.50 €  s DPH

sladká a rumová s tónmi tropického ovocia, ananásového rumu, manga, aciditou černíc a príjemným záverom tmavej čokolády

Praženie
Gramáž
200g
500g
1kg
Mletie Ak si praješ pomlieť kávu, vyber si typ mletia
Najskôr vyberte kombináciu

Východná Jáva, ktorú sme si minulý rok zamilovali je späť! 

To, že výberová káva nie je len o káve ale aj o vzťahoch a hodnotách sa snažíme neustále pretavovať aj do nášho portfólia. Preto sme radi, že spolupráca s Alami coffee, spoločnosťou, za ktorou stojí Slovák Luka Ondrišák pokračuje aj tento rok. Jeho poslaním je budovať firmu, ktorá pozitívne vplyv na farmárov a ich komunity. Svoje prostriedky dlhodobo investuje aj do sprievodných projektov ako výsadby endemických plodín s pridanou hodnotou, ako je kakao, banán, makadamový orech, avokádo, korenie, borovica a mahagón. Už samotný názov Alami znamená v indonézštine “príroda” - a tej Luka venuje aj svoju prácu. Všetky jeho produkty pochadzajú z osobných priateľstiev s producentmi a farmármi, ktorých cieľom je priniesť tú najlepšiu šálku, akú Indonézia môže ponúknuť.

Za týmto fantastickým lotom stojí Co-operative Walida na čele s Muhlisom, ktorý spravuje, pestuje a spracúva kávu rastúcu na ploche 420ha na kopci Argopuro. Jedná sa o férový koncept živobytia pre farmárov aj zamestnancov. Farmári si udávajú ceny čerešní sami a dostavajú zaplatené v hotovosti pri každej dodávke čerešní. Mzda pracovníkov je priemerne 2x vyššia ako mzda v danom kraji.

Walida je spoločenstvo 500 rodín žijúcich pod horou Argopuro a spolu sa už ôsmy rok venujú pestovaniu a spracovaniu výberovej kávy. Mas Muhlis je vyštudovaný agronóm, ktorý sa rozhodol vrátiť do rodnej obce, aby zmenil vážnu situáciu v krajine kde sa vytratila voda. Miluje výskum a vývoj, čo sa odzrkadľuje na množstve a unikátnosti kombinácií spracovaní kávy.

Káva, ktorú sme vybrali pozostáva z dvoch odrôd - red cattura & Lini S-795. Bola spracovaná naturálnou metódou s 36 hodinovou anaeróbnou fermentáciou v nerezovom tanku. Následne boli zrná sušené na vyvýšených posteliach 25 dní na vlhkosť 11,5%. Vysoká nadmorská výška 1800 metrov podporuje komplexné chute a v kombinácii s týmto spracovaním prináša intenzívne tóny tropického ovocia, ananásového rumu, manga, aciditou černíc a príjemným záverom tmavej čokolády.

varieta red cattura, lini S-795
spracovanie anaerobic natural
región argopuro
nadmorská výška 1800 m n. m.
Ste firma a chcete:
  • - veľkoobchodné ceny ihneď po prihlásení
  • - osobnú starostlivosť našich obchodných zástupcov
  • - možnosť nákupu na faktúru so splatnosťou

Ste plátca DPH?

Neviem heslo.